Fotoalbum - Svein Lund og Basia Głowacka

Guovdageaidnu - 3 - Utmarka / Meahcci

Her er fleire bilete frå Guovdageaidnu, denne gongen frå turar i naturen.

Like over vegen startar skuterløypa til Vuorašjávri og vidare austover Men bare etter hundre meter kjem vi til ei eiga skiløype utan skutertrafikk Sjølvportrett i -180C
På Guhkesjávri trenar ein rein til kappkjøring Og i skuterløypa støtte vi på desse reinane som var ute med skuter. Rundt om på vidda er det mange gamle buplassar som no er avfolka, som her i Riednjeávži omlag 25 km sør om Guovdageaidnu.
På fisketur til Oskaljávri sommaren 2003 Her fann vi ein fin plass til lavvoen Basia blåser liv i bålet
Tidlig på morgonen padla vi ein tur oppover elva, før vi trakk garna Og så var det å renske garna Og fangsten var slett ikkje verst.
I 2002 hadde vi besøk av fjerneleven til Svein frå Malaysia, og da måtte vi jo sjå på turistattraksjonane, som Nieidagorži eller Pikefossen. Og her har vi gått naturstien til Fárppaljávri - der det er bygd eit misfoster av ei gamme.
I påska 2003 blei det veldig mildt, og så fraus det på igjen. Da kunne elvene bli sjåande slik ut, som her Ávžejohka Siste skituren vinteren 2003 gikk delvis på barmark, men vi fikk da tent bål opp mot Goaskinvárri Isfiskekonkurransar samlar mange på ettervinteren, som her i Ávži i påska 2004.


Andre bilete frå albumet:

FINNMARK
Guovdageaidnu - 1 - Sentrum / Márkan
Guovdageaidnu - 2 - Vår kant av bygda
Guovdageaidnu - 3 - Utmarka / Meahcci
Hammerfest
Hasvik
Porsanger

TELEMARK
Skien

POLEN
Gdansk - 1 - Nærområdet vårt
Gdansk - 2 - Natur og miljø
Gdansk - 3 - Sentrum og rundt i byen
Gdansk - 4 - Kasjubia
Gdansk - 5 - Żuławy
Hagar i Gdansk - 1

Til startsida

sveilund@online.no